Slide
Slide

София. Запазване на туристическите хижи като държавна собственост и свободното им използване от туристите обсъдиха на среща днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова с министъра на туризма Стела Балтова и представители на Конфедерацията на Българския туристически бизнес.

По време на разговора бе разгледан проблемът с неправомерното прехвърляне през последните години на туристически обекти на дружества, които след това ги препродават и така хижите стават частна собственост.

Идеята е институциите да обединят усилия по изясняване на собствеността на тези обекти в страната, както и да набележат конкретни принципи и стратегии на действие за в бъдеще така, че туристическите хижи да останат държавна собственост, стана ясно по време на срещата.

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за изясняване собствеността на тези обекти и ако е необходимо, при съмнения за злоупотреби, документи ще бъдат предадени на прокурор“, подчерта регионалният министър.

На срещата от МРРБ присъстваха още заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, началникът на ДНСК арх. Влади Калинов, съветникът на регионалния министър арх. Иван Шишков, представители на политическия кабинет на министъра.

От министерството на туризма в разговора участваха още заместник – министър Даниела Стоева и Мая Никовска – директор на дирекция „Туристическа политика“, а от Конфедерацията на Българския туристически бизнес участваха Венци Романов, доц. Румен Драганов, Павлин Петров, Филко Розов, Мартин Заимов.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията