Slide
Slide

Слънчев бряг. Слънчев бряг е най-евтината от 42 дестинации в годишната международна класация на барометъра за ваканционни разходи „Holiday Costs Barometer“ за 2020 година. За трета поредна година българският курорт е начело в класацията. Барометърът на ваканционните разходи, базиран в Обединеното кралство, измерва най-подходящите ваканционни дестинации в Европа и света през 2020 г. според техните цени. Той е съставен с помощта на национални и регионални туристически организации, сред които специализираните туроператори „Balkan Holidays“, „Travel Bag“ и „Marmaris Info“. Цените са паднали в повече от 3/4 от курортите и градовете по света, сочи проучването.

Най-новият петзвезден хотел от веригата Riu в България отваря врати за сезон 2020 на 2 юли

Изследването проследява цените на осем туристически артикула – вечеря за двама с бутилка вино, гама безалкохолни и алкохолни напитки, слънчев крем и репелент срещу насекоми и др.
Ежедневните разходи в Слънчев бряг са 30,68 британски лири. В Мармарис, Турция, която е следващата най-евтина дестинация, дневните разходи възлизат на 44,15 британски лири. Алгарве в Португалия, Коста дел Сол в Испания, Прага в Чехия, Пафос в Кипър, Слима в Малта, Корфу в Гърция, Будапеща в Унгария и Порея в Хърватия са европейските дестинации в топ 10.
Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК
Сподели публикацията