Slide
Slide

София. Клиентите на InterContinental® Sofia обявиха петзвездния хотел в България за най-добър сред всички InterContinental® хотели в цяла Европа. Това показва класацията на световноизвестния бранд за м. март 2022г. Тя се формира след обширни проучвания и анализи от хиляди отзиви на посетители за широк спектър от места за настаняване и услуги, както чрез специалната система за оценка HeartBeat, така и в социалните мрежи. Освен чрез свободни коментари, гостите публикуват отзивите си за местоположение, персонал, комфорт, оборудване на стаите, чистота, храна и др. и могат да направят сравнение с други места за настаняване по света.

Според статистиката на IHG Hotels&Resorts, през първото тримесечие на годината, цялостната удовлетвореност на клиентите от InterContinental® Sofia надвишава 98%, а за м. март – този показател отбелязва внушителните 100%. Това означава, че през последния месец сред посетителите на хотела в България, не е регистриран нито един лош отзив от гост или таен клиент.

“България Еър” добавя трети полет между София и Варна от 21 април

Така, InterContinental Sofia се позиционира твърдо на едно от челните места за бранда от отварянето на хотела през 2018г. Освен това, резултатът е постигнат в период с висока заетост, което показва сериозна отдаденост от страна на целия екип на хотела в София. След проучване, направено в края на 2021 година, ангажираността на екипа е 86%.

През декември генералният мениджър на InterContinental Sofia Анджело Зукала (вдясно) получи наградата на Bgtourism.bg за Хотел на годината в България за 2021 г.

Освен отличието за цялостна удовлетвореност на клиентите от InterContinental® Sofia, тази година хотелът в България има още един повод за гордост – наградата „Owner Impact Award“ на IHG Impact Awards. Тя беше връчена на генералния мениджър на хотела и регионален генерален мениджър за Балканите, г-н Анджело Зукала. Престижното отличие е пример стремежа на г-н Зукала и неговия екип да постигат отлични финансови резултати.

„Тази награда е признание за целия екип на InterContinental® Sofia. Вярвам, че тя ще мотивира колегите и в бъдеще да продължим да надграждаме постигнатите успехи през последните години“, сподели Зукала.  Само няколко години след своето откриване в България, InterContinental® Sofia многократно е отличаван за своите усилия да предоставя високо качество на предлаганата услуга. През 2019 г. единственият представител на луксозния бранд InterContinental® Hotels&Resorts стана „Хотел на годината“ на наградите на IHG® в Европа.

Летище София избра оператор за безмитните си магазини

Същата година хотелът спечели и други две отличия на престижните награди на веригата – “Heartbeat Torchbearer” и “Trailblazer”. Първата – се връчва на хотели, демонстрирали най-високо ниво в обслужването на гостите, а втората – на хотелите от веригата, постигнали всички заложени цели за годината, включително финансови показатели, удовлетвореност на гостите и служителите, грижа за околната среда.

Освен трите награди от IHG Star Awards, InterContinental® Sofia води класацията по цялостна удовлетвореност на гостите сред всички InterContinental® хотели в Европа от началото на 2020 година. През 2021 г. InterContinental Sofia добави още две престижни отличия към своята богата колекция – „Водещ хотел на България“ за 2021 на Световните награди за туризъм и „Луксозен бизнес хотел на Източна Европа“ за 2021 на Световните награди за луксозни хотели.

За InterContinental® Sofia

InterContinental® Sofia, който е част от InterContinental Hotels Group (IHG®), е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп. Хотелът се намира в caмoтo cъpцe нa cтoлицaтa – пл. Hapoднo Събpaниe 4.  Той пpeдocтaвя спиращи дъxa глeдĸи ĸъм пл. „Cв. Aлeĸcaндъp Heвcĸи“ и Bитoшa. Част от комплекса е разположеният на жълтите павета, Flоrеt Rеѕtаurаnt аnd Ваr, предоставящ същото безкомпромисно петзвездно ниво на обслужване в комбинация с нeпoвтopими ĸyлинapни изживявaния.. ІntеrСоntіnеntаl Ѕоfіа cлeдвa cтpиĸтни мepĸи зa пoчиcтвaнe и coциaлнa диcтaнция, и пpилaгa пpoгpaмитe ІНG Сlеаn Рrоmіѕе и ІНG Мееt wіth Соnfіdеnсе, ĸaтo гapaнтиpa здpaвeтo и бeзoпacнocттa нa cвoитe гocти и cлyжитeли.

Сподели публикацията