Slide
Slide

София. Робот зарежда машините за производство на мебели. Демонстрации на живо ще видят посетителите на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ от 26 до 30 март, съобщиха организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост. В международните изложения ще участват над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Те ще представят повече от 450 световни бранда за машини и материали за мебелно производство, обзавеждане и дизайн. Организаторите споделят, че тази година има засилен интерес по програмата Hosted buyers, по която на изложенията ще пристигнат компании от 19 държави от Европа и Азия като Израел, Оман, Катар. Това е възможност българският бизнес да направи нови успешни партньорства.

На ТЕХНОМЕБЕЛ роботът на немския гигант KUKA ще зарежда кантираща машина за мебели. Кантирането на мебелни компоненти винаги е било сложен процес, изискващ познаване на дадения артикул, конструкция, както и конкретен детайл. Роботизирано решение има за цел да оптимизира работните процеси, да елиминира човешките грешки, както и да облекчи операторите, които прехвърлят тонове детайли всеки ден. След приключване на процесите по кантиране детайлът ще бъде пробит на пробивна машина HOMAG. Системите ще заработят в синхрон, като докажат, че е възможно зареждането на компоненти, които не са предварително обработени, етикетирани или подредени. Единственото, което операторите трябва да направят, е да заредят палетите с детайли и да стартират производството.

Технологиите осигуряват безгранична креативност

Времето е най-важният ресурс в съвременното производство. То е основният фокус при разработването на концепцията на CNC машините от серията FORMAT 4. Новият модел е универсална машина, изключително ценна в ерата, когато индивидуалната обработка на различни материали става по-важна. 5-осната   технология гарантира безгранична креативност, в същото време намалява разходите за първоначална инвестиция и последващи разходи за специални машини,  агрегати  и инструменти. В дизайна на CNC машините на световния гигант ATOMIC от серията FORMAT 4 ще откриете динамика, мощност и съвкупност от висок клас технологии. Серията е разработенa специално за по-малки работни помещения.

В същата серия влизат машина за пробиване и фрезоване, като всички операции се изпълняват бързо, икономично и точно. Пакеторазкройващ циркуляр Kappa automatic позволява възможно най-бързо рязане. Модулно програмираната оптимизация на рязане с баркод етикетиране гарантира висока сигурност за последваща обработка. Все по-голям фактор в производството са разходите за енергия. При някои от моделите пакетът “Зелена линия” с контролираното директно управление на двигателите може да намали консумацията на енергия с до 30%.

Прахосмукачка с Bluetooth се управлява дистанционно. Акумулаторните батерии Bluetooth комуникират с мобилната прахосмукачка и я стартират автоматично. Освен модерния и компактен дизайн това е продукт, който прави средата в офиса по-здравословна.

Модерен и практичен интериор

Новите технологии са успешната стъпка за перфектната визия и стилен дизайн. Интериорът тази година е модерен и практичен. Тенденцията през 2019 г. е да се използват естествени материали като кожи и дамаски от естествени влакна. Мека мебел с easy to clean технологии, с висока устойчивост на драскане е визията на интериора в съвременния динамичен живот. Интересен акцент е удобството и новите материи в предложенията за матраци. На СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ всеки посетител може да открие мебел, подхождаща за неговия стил за дома, офиса, градината, хотела или ресторанта.

Изключителна ефективност и перфектен дизайн

Всеки творец на мебели се нуждае от подходящите продукти, за да реализира идеите си. На ТЕХНОМЕБЕЛ се представят най-новите декори на плочи, плотове, плоскости, фолиа и кантове, мебелни фронтове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители. Новите колекции плоскости и фурнирни продукти променят интериора, подчертават дизайна на мебелите и техния 3D ефект. Всеки изключителен детайл създава перфектния дизайн. Интелигентни клапващи системи, лесни за инсталиране и почти невидими електромеханични ключалки, които заменят механичните заключващи системи са други идеи за офиса и дома. Решения за обзавеждане на всеки бизнес ще бъдат част от ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.

В изложбените зали посетителите ще могат да разгледат и номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“, както и да видят кои са призьорите за 2019 г., споделят организаторите Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост.

Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Сподели публикацията