Slide
Slide

1. С пара и дим по теснолинейката

В навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници БДЖ организира атракционно пътуване по теснолинейката между Септември и Велинград. На 21-и декември /събота/ всички клиенти на националния жп превозвач, които проявяват интерес към ретро подвижния състав и живописния маршрут, могат да се включат в специалното пътуване. Пътническата композиция ще бъде теглена от теснопътния парен локомотив № 609.76 – доставен у нас точно преди 70 години. Атракционният влак ще се движи в състав от шест вагона и ще потегли от гара Септември в 10:50 ч. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще замине от гара Велинград в 15:55 ч. Ретро влакът ще бъде украсен от Сдружение „За теснолинейката”, които ще се погрижат и за доброто настроение на пътниците. За всички деца ще бъдат осигурени подаръци. Цената на билета за влака с парния локомотив № 609.76 между Септември и Велинград e 29 лв. за пътуване в двете посоки (с включени запазени места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. Всички деца до 10 години задължително пътуват с придружител.

2. Руско парти в „Терма вилидж“ в Кранево

В събота – 21 декември, ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево ни  кани да се потопим в една типично руска атмосфера. Имаме покана за истинско и вълнуващо руско парти, на което ще пробваме – сельодка под шуба и пелмени.

Партито ще се проведе в изискана атмосфера и внушителен дизайн в бар Мулен руж в хотел „Терма Еко“. За резервации: +359897977851

Нова Година в хотел Терма Еко*****

3. Христо Стоичков – среща с автограф в София

25 години след като за пръв път в историята българин спечели най-голямото индивидуално отличие във футбола – Златната топка, и година след голямата премиера на “Христо Стоичков. Историята” в София, легендата на българския футбол Христо Стоичков отново ще се срещне със своите почитатели в столицата!
На 22 декември от 16 до 19 ч. в SkyCity Mall (ул. “Коста Лулчев” №52) Камата ще раздава автографи върху своята биография, достигнала забележителния тираж от 70 000 копия!

4. Пътуващи коледни писма – спектакъл на танцова школа „Електра“ във Варна

„Малката Софи е обидена от нейни съученици в училище, които й се присмиват, че вярва в Дядо Коледа. Прибирайки се в къщи, тя споделя на своето любимо зайче Феликс тревожността си и то решава да напише писмо до белобрадия старец. Още на следващия ден пристига освен отговор от Северния полюс и покана от Дядо Коледа Феликс да му погостува и да му помогне в приготовленията на подаръците и подготовката за дългия път. Предстои тежка мисия – за 24 часа те трябва да обиколят целия свят и да успеят да оставят във всеки дом, под всяка елха подаръци за децата.
На Коледа Софи връща усмивката на лицето си и е безкрайно щастлива, но дали от многобройните подаръци, намерени под елхата, или от писмото, което Феликс й донася от Дядо Коледа?“

Варна, Фестивален и конгресен център – зала 1, 20 декември – петък от 19 часа, Цена на билета: 12 лв.

5. Ски уикенд в Чепеларе

Чудите се къде да упражните ски спусканията тази година? Изберете прегръдката на планината в едно от най-комуникативните и китни родопски градчета – Чепеларе! Местните къщи за гости и хотели предлагат нощувки със закуски на атрактивни цени. Само на 10 км е Помпорово, където можете да се възползвате от прекрасните писти.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията