Тервел. Правителството отпусна 920 хиляди лева за Община Тервел. Средствата са предназначени за основен ремонт на улица „Хан Аспарух‘ в гр.Тервел. Искането за финансирането е инициирано от Председателя на Общински съвет Тервел инж.Симеон Симеонов и Кмета на общината инж.Живко Георгиев.То бе подкрепено от народните представители от ПП ГЕРБ за Област Добрич Вицеадмирал Пламен Манушев и г-жа Даниела Димитрова.
През 2018 година Община Тервел изпълни проект за рехабилитация на транзитен водопровод, преминаващ по цялото трасе на ул.“Хан Аспарух“ в гр.Тервел.Проектът бе финансиран от ПУДООС. Реализирането на проекта бе предшествано от десетки аварии по старото трасе на водопровода, в следствие на които уличната настилка бе увредена до степен, затрудняваща движението.
Улица „Хан Аспарух“ в гр.Тервел преминава през централната част на града и представлява връзка между изходите му за градовете Добрич и Силистра.На тази улица се намират детска градина, читалище, професионална гимназия, две бизнес-зони, църковен храм, музей и стотици жилища на граждани. Улицата е с натоварен автомобилен и пешеходен поток.Обемът от дейности, който следва да се извърши, за да се направи ново асфалтово покритие по цялата ширина на платното предполага осигуряване на 920 х.лв.- сума, която е несъразмерна спрямо общинския бюджет.Община Тервел разходва годишно за капиталови разходи по-малка от необходимата сума за асфалтиране на улицата и с нея решава проблеми във всички населени места на общината.
Финансирането се получава изключително навременно – в момент, в който са приключени основния обем от дейности по водопровода и на преден план излиза проблема с увредената от множеството ВиК аварии в последните години улична настилка на главната улица на града – улица „Хан Аспарух“.
Община Тервел изказва благодарност на Правителството за навременната помощ. Тя идва, за да реши съществен за града и общината проблем.Освен новият водопровод, който осигурява значително намаляване броя на ВиК авариите в града, на гражданите и преминаващите през Тервел пътници ще бъдат спестени неудобствата да се движат по улица с лошо качеството на настилката.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA