Slide
Slide

Каварна, каварненци, животът и събитията в красивия морски град са във фокуса на календара на Община Каварна за 2019 година.

Каварна. Оригинален календар реализира тази година Община Каварна. Неофициалната премиера на ценния подарък бе по време на церемонията по награждаването на най-добрите спортисти, треньори и отбори на черноморското градче в Добричка област. Водещ на тържеството бе Крум Савов, а отличените бяха наградени и с красивите календари.
Календарът е цветен, с размери 50 x 70 см. Той е тринайсетлистов, като началната му страница и всеки един от 12-те месеца са издържани за времето си със завладяващи снимки, а хаштаговете, които са модерни в дигиталния свят на социалните мрежи, акцентират на думата за месеца.
С календара #Каварна Общината рекламира своите туристически забележителности, личности, с които каварненци и българите се гордеят, както и събития, които се провеждат на територията на Черноморската община.
Заглавната страница е с фотос от едно от най-интересните събития в България – Огнената фиеста, която вече се утвърди като фестивал в събитийния живот на туристите и през август привлича хиляди около Нос Чиракман, за да се радват на красотата на фойерверките в небето.
На първа страница са личности като Ники Урумов, Керанка Далакманска, Васил Куртев, Стефан Трифонов, дете с каварненска носия, лазарче и младеж от популярния танцов състав Бизоне.
С #начало започват месеците, като януари е представен с Бабинден, Йордановден и др. Чалъков, популярен сред своите съграждани.


Февруари идва с #традиции, които Каварна утвърждава и отбелязва. Месецът на националния ни празник и пролетта е с #пробуждане, а април, в който тази година бе поставено началото на кампанията #даСпортувашЕмодерно включва снимки от спортни прояви, Лазаровден, Великден, Международен ден на ромите.


#Каварна е през май, когато градът отбелязва своя празник. Месецът ни представя Васил Куртев, фестивалът „България в сърцето“ и кадър от 24 май.


#Лято е през юни, когато е първият летен ден и предпочитана дестинация като Каварна активно започва да посрещат гости от всички краища на света за летен отдих. Домакините с гордост представят един от красивите плажове – този на Бендида в голф комплекса „Тракийски скали“, кадър от държавния шампионат по плажен хандбал, както и незабравим момент с националния си шампион по тенис Стефан Трифонов, който бе първият Спортист №1 на Каварна през 2004 година.
През юли е #Джулай и снимка от Камен бряг – най-магнетичното място, където традиционно привържениците на рока ежегодно посрещат първоюлското слънце. Каварна с гордост представя рок групата Джеръми?, уникалният фестивал Джаз на село, откриването на жътвата в региона и красивите си плажове.
#Eмоция ни пренася в красивите летни моменти от Огнената фиеста през август, Аквапаркът в Топола скай, Михаела Филева на българската поп сцена в Каварна, Петя Плугчиева, Страваганца и интересен кадър от водните спортове в региона.
Септември е запазен за #вдъхновение по случай първия учебен ден, както и проявите, които се реализират през този месец – ретро рали, конен спорт в с.Селце, Миден и рибен фест, фолклорен събор в Българево. Представена е и една от личностите Керанка Далакманска, която с труда си е работила за популяризирането на града и с текстовете си е вдъхновила множество наши сънародници.
През октомври още е време за голф на игрището от най-високо световно ниво – Тракийски скали и последните слънчеви лъчи за #море.


Гордост за каварненци са будителите, които са обединени именно с този хаштаг. Личности като Ники Урумов, Тодор Червенков, музеят, както и находката на златното съкровище край Калиакра карат добруджанското градче с гордост да ги презентира в предпоследния месец от годината. На финала е #надежда – надежда, че в края на всяка една година всички са здрави и са реализирали своите надежди и добри дела. Надежда за още по-успешна година, в която ще продължи просперитета на Каварна и личностите, които са израснали тук.
В оригиналния си календар #Каварна Общината отделя специално внимание на част от големите личности на малкия град и на красивите места от големи свят, като целта е всички да бъдат насърчавани и техните добри дела да бъдат показвани.
Официалното представяне на календара за 2019 г. ще бъде на 20 декември – четвъртък, от 14 часа.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията