Slide
Slide

София. До Гърция и Сърбия ще се пътува от 1 юни без 14-дневна карантина, съобщи премиерът Бойко Борисов. Споразумение още не е постигнато с Румъния. Очаква се решението на румънския парламент за падане на карантината.  Активни преговори за облекчено пътуване се водят в Австрия и Германия.

В този час Борисов дава брифинг в Министерския съвет. Министър председателят – заедно с министрите на външните работи, на туризма, на здравеопазването и на транспорта, проведе видео среща с колегите си от региона.

При пътуване в съседните държави – към днешна дата до Гърция и Сърбия, ще се попълва декларация, която е максимално опростена.
„Тя е максимално семпла. Попълват се трите имена, нямам симптоми, не съм под карантина, запознат съм с обстановката, пътувам на собствен риск и телефон за контакт“, заяви премиерът. Припомняме ви, че българският министър-председател заедно с президента на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан обсъдиха облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията