Slide
Slide

София. Министър Балтова се срещна с Н. Пр. Здравко Бегович, посланик на Босна и Херцеговина в София. Двете страни дискутираха възможности за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на туризма.

Българският министър посочи, че съществува сериозен потенциал за увеличаването на двустранния туристопоток и за развитието на съвместни проекти и инициативи в туризма.

Подписването на документ за двустранно сътрудничество в туризма между ресорните министерства на България и Босна и Херцеговина в най-кратки срокове беше централна тема на разговора, като двете страни изразиха обща позиция, че това ще подпомогне съвместните инициативи и ще насърчи контактите в туризма. Министър Балтова се спря и на инициативата от българска страна да бъде формирана експертна работна група между туристическите власти на двете държави, която да работи по конкретни теми на сътрудничество. Посланик Бегович благодари за възможността да осъществи работна среща и изрази готовността си да съдейства по компетентност както по отношение на актуализирането на договорно-правната база, така и спрямо други общи инициативи. Той изтъкна близостта между двете държави – културно, географски, както и интереса към религиозния туризъм и културно-историческото наследство.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията