Slide
Slide
Созопол. Кметът на Созопол Тихомир Янакиев проведе среща със съветника по политико-икономическите въпроси в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего. В срещата взеха участие и зам.-кметът Румен Кисьов, Директор дирекция УСТСД Йордан Петков, както и представители на местния бизнес в сферата на туризма и рибопреработката Николай Янков, Владимир Казасов и Миндо Стоянов.
Целта на срещата бе да се обсъдят икономически инициативи, както и перспективите за сътрудничество и развитие в сферата на бизнеса, културата и туризма и да се даде тласък на връзките между хората от двете държави.
Предимствата на община Созопол, приоритетите, целите и плановете на общинското ръководство в тези сфери представи кметът Тихомир Янакиев по време на разговорите. Кметът и представителите на бизнеса посочиха и проблемите, влияещи на туризма, като последиците от епидемията COVID-19 и икономическата криза.
Администрация и бизнес отбелязаха готовност да работят с ключови американски сътрудници, надеждни партньори и да привличат чуждестранни инвестиции.
Сподели публикацията