Slide
Slide

Берн/София. Швейцария затяга допълнително мерките при влизане в страната във връзка с увеличението на броя на заразените с коронавирус. По информация на посолството ни в Берн, считано от 20 септември 2021 г. Швейцария ще изисква от всички влизащи в страната граждани, които не са ваксинирани и не са преболедували COVID-19 през последните 6 месеца, да представят резултат от отрицателен PCR тест за Sars-CoV-2, направен до 72 ч. или бърз антигенен тест за SARS-CoV-2, направен до 48 ч. преди влизане.

Гражданите ще бъдат тествани повторно между 4-ия и 7-ия ден от влизането им в страната, като са задължени да уведомят съответните кантонални власти за резултата от втория тест до два дни. Неспазването на това задължение може да доведе до налагане на санкции.

Считано от 20 септември 2021 г. става задължително и представянето на формуляр с данни за контакт за всички влизащи в страната, независимо дали са ваксинирани или преболедували. Формулярът може да бъде попълнен предварително електронно (https://swissplf.admin.ch ) или на хартиен носител на границата.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Берн на следните телефони за връзка: +41 31 351 14 55; +41 31 351 14 56 и в извънработно време на тел.: +41 798243822.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията