Slide
Slide

Кранево. В разгара на лятото водещи чуждестранни медии отразяват най-добрите места за туризъм в страната ни. Екип на испанския вестник El Pais помести на своите страници репортаж за Велико Търново като една от новите и интересни дестинации за испанските туристи, а немската телевизия ZDF прояви голям интерес към Кранево. Медията от Германия посети ледената пързалка във ваканционното селище „Терма вилидж“. Припомняме, че миналото лято в зимната арена занимания водеха малките таланти от школата на Евгений Плющенко, водени от легендарния фигурист.

Тази пролет много спортисти от Германия избраха именно „Терма вилидж“ за подготовка във водните и зимните спортове, като плуване и хокей.

Ледената пързалка „BLACK SEA ICE ARENA“ – е голям модерен спортен и тренировъчен комплекс с обща площ от 3300 кв.м.,покритието на   пързалката е  с естествен лед 60×30 м, както и трибуна за зрители за 400 места. Ледената пързалка е предназначена както за пързаляне на кънки, така и за обучение и спортни състезания по хокей, фигурно пързаляне, кърлинг. Ледената пързалка работи целогодишно. В разработката на проекта за ледената пързалка и нейното строителство непосредствено е взела участие австрийската фирма „AST“, която е световно известна със своята технология за създаване на ледени пързалки.

Велико Търново влезе на страниците на водещ испански ежедневник. Вестникът е един от най-четените ежедневници на Иберийския полуостров – El Pais. С описание на красотата на Старата столица започва материал на вестника, посветен на България като туристическа дестинация. В текста са представени хилядолетната история на Велико Търново, привлекателността му за туристите и обликът му като най-посещавано място за културен туризъм, както и богатият културен календар. Изданието обръща внимание на църквите и манастирите в Старата столица и Арбанаси, както и на традиционната българска кулинария.

El Pais е сред лидерите в испанската преса. Проучванията описват вестника като втория най-четен в страната.

Сподели публикацията