Slide
Slide

Силни думи на кмета на Каварна Нина Ставрева разчувстваха възрастните хора

Каварна. Истински Октоберфест, но през юни и по български, си спретнаха днес пенсионерски клубове. Имаше от всичко – традиционни носии, дълги маси, вкусна храна, бира и … хубава музика с танци и хора.

Над 250 възрастни хора от 21 пенсионерски клуба и читалищни дейци от Община Каварна традиционно отбелязаха пролетния празник с емоционално тържество с фолклорни песни и танци в пикник Бивака край черноморското градче.

Празникът бе уважен от кмета на Община Каварна Нина Ставрева.

Снимка на Община Каварна.

Възрастните хора й се радваха и засвидетелстваха подкрепата за усилията, които екипът на Общината полага за просперитета на региона.

„Днешният празник е още един повод, да засвидетелствам своята благодарност, уважение, внимание и обич към вас, нашите родители, близки, съграждани. Прекланям се пред усилията ви да поддържате традициите и да възпитавате децата ни в истински семейни ценности. Всичко, което ние по-младите сме научили в живота си го дължим на вас! Всички мъдри уроци сме научили от вас! Вие ни завещахте традициите, християнските ценности и добродетели! Желая ви здраве и достоен живот! Слънчеви и радостни дни! Обич и подкрепа!“.


Председателят на Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“-Каварна- Йорданка Денева приветства всички като им пожела да бъдат здрави, сплотени, единни и все така уважителни един към друг. За доброто настроение допринесоха изпълнения на самодейните читалищни състави от селата и Каварна. Следващата среща на възрастните хора ще бъде през септември.

След репортаж на BGtourism.BG: Бум на младежи, желаещи за живеят 3 седмици при непознати баби

Сподели публикацията