Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

София. Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов с министърът на транспорта и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу се съгласиха, че работните групи между двете страни са идентифицирали конкретните мерки и стъпките, които трябва да бъдат направени до окончателното решаване на проблема. Двамата се срещнаха по време на Международния транспортен форум, който се провежда в Лайпциг.

Представителите на двете страни констатираха, че и към момента се наблюдава намаляване на времето за изчакване на граничните пунктове. Върбанов и Караисмаилоглу се разбраха работата по облекчаването на трафика да приключи в срок най-много до 6 месеца.

Те обсъдиха развитието на Ро-Ро фериботните линии Бургас–Карасу и Варна–Истанбул, което допълнително ще облекчи товарния трафик на границата. По време на срещата двете страни се ангажираха за стимулиращи пристанищни такси по тези линии.

Друга тема на разговора бе възможностите за откриване на въздушна линия Бурса–Пловдив, както и пускането на директна линия от София до Анталия.

Сподели публикацията