Slide
Slide

Дейностите по подготовка на инфраструктурата в най-големия курортен комплекс у нас се изпълняват и в момента

Слънчев бряг.  От 1 юни 2022 г. в Слънчев бряг започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летен туристически сезон 2022. Паркирането в синя зона в комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2022 г. на цена от 2.50 лв. на час. Към момента в комплекса паркирането е свободно и регистрираме струпване на автомобили, предимно с украинска регистрация. „За да бъдем коректни към настанените в хотели в Слънчев бряг украински бежанци, от вчера, 17 май 2022 г., сме започнали кампания, с която да предупредим за предстоящите нови режими за престой на автомобили на територията на комплекса в зона Изток“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД

Разпространява се съобщение на български и английски по паркиралите в момента автомобили в зона Изток в комплекса за предстоящото платено паркиране. Същото съобщение се предоставя и на управители на хотели, където има настанени украински бежанци и е изпратено на „Съюз на собствениците Слънчев бряг“, с цел превенция и предварително информиране на украински граждани и гостите на Слънчев бряг.

Заплащането на престоя на автомобили в „синя зона“ в Слънчев бряг се осъществява чрез SMS на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори, чрез мобилното приложение URBO, като предстои да бъдат внедрени още два доставчика за плащане чрез мобилни приложения.

Контролен режим на достъп за бизнес оператори, които осъществяват търговска дейност на територията на комплекса, който се супервизира чрез мобилни патрули, също започва да действа от 1 юни 2022 г.

Дейностите по обновяване на инфраструктурата, които се извършват и в момента, включват подмяна на тротоарни настилки на различни локации във вътрешността на зона Изток, подменени са над 200 бр. осветителни тела с енергоспестяващи, извършват се дейности по озеленяване и засаждане на цветя, както и допълнителни дейности по поддръжка на зелени площи, отстраняване на изсъхнали дървета и обезпаразитяване.

Слънчев бряг

За летен туристически сезон 2022 планираните разходи от страна на „Слънчев бряг“ АД за инвестиции и поддръжка на инфраструктурата са в размер на близо 2 милиона лв. Осъществена е профилактика на видеонаблюдението в комплекса, което се обезпечава с над 300 видеокамери.

Сподели публикацията