Slide
Slide

София. Туроператорът „Ара Тур“ стартира програма за преживяване на празниците по света, с която ще излезе от общата представа на културен или плажен туризъм, съобщи за Bgtourism.bg управителят на „Ара Тур“ Ина Тонина.

Ина Тонина

Първото смело предизвикателство е дестинация Мексико. И не че Мексико е нещо ново и непознато, напротив, през последните месеци все повече туристи предпочитат дестинацията като една от най-привлекателните с оглед сведените до минимум условности за пътуване.

Дори в най-сериозните периоди на пикове в пандемията, за Мексико не се изискват тестове и карантина, което в съчетание с благоприятния сезон на нашата зима, примамливите плажове на Карибско море, богатото културно наследство и впечатляваща природа  влиза в плановете на мнозина за предстоящи ваканции. Новото е, че това е първата програма от цялостен проект, насочен към празници и традиции в различни страни по света.

Екскурзия в Исландия с директен чартърен полет

Обичайно, по време на нашите празници, хората пътуват, за да ги преживеят на различно и интересно място, да усетят атмосферата на местната култура и традиции. В допълнение на това „Ара Тур“ тръгва в друга посока – не по време на нашите празници, а търсейки вълнуващи и колоритни традиции, които са характерни само за определено място или са се превърнали в негов символ. Някои от тях са широко популярни, други известни само на местните.

Тунис от А до Я с о-в Джерба – от София

И, разбира се, към тази основа се добавят природни забележителности, архитектурни шедьоври, археологически находки, специфична кухня и фолклорни традиции, за да бъде преживяването изпълнено с емоция и наслада за всички сетива, а не само фон за поредния албум от снимки и публикации в социалните мрежи.

Първото издание ще срещне туристите с Деня на мъртвите

и ще продължи в задълбочаване на срещата с многоликите култури на доколумбово Мексико. И не, този празник не е тъжен и скръбен, а изпълнен с цветове, веселие и оптимизъм, защото живота и смъртта са едно цяло и просто в този ден се срещат сред цветя, музика и пищни трапези! Този мистичен и жизнерадостен свят ще открие лично управителят на „Ара Тур“ Ина Тонина, която като дипломиран културолог и дългогодишен екскурзовод е един от най-опитните водачи по дестинациите в Мезоамерика.

Програмата е седемнадесетдневна,

с 15 нощувки, от които първите три са посветени на мексиканската столица, където се слива с тържествата, редом със забележителностите на древния Теночтитлан, Теотиуакан и Базиликата на Девата от Гуаделупе, а след кратък вътрешен полет ще продължи с още седем, пътувайки из прелестите на Чиапас, Табаско и целия полуостров Юкатан, за да завърши с пет нощувки на ол инклузив край бреговете на Карибско море.

За ненаситните и търсещи приключения, от там всеки ден ще има възможност за кратки полудневни или целодневни екскурзии в околностите на Плая дел Кармен. А за по-спокойните натури – удоволствието от „нищоправене“ край лазурните води и безкрайни плажове.

Мексико- джунгли, пирамиди и безкраен празник

В тази програма, въпреки продължителността, нищо не идва в повече, не натежава и не изглежда излишно, защото всеки ден се балансира между природа, история, забележителности и контакт с автентичното без да се търси познат шаблон или утвърден стандарт.

Колониални градове и селища на коренното население, древни пирамиди и католически катедрали, джунгли и пусти плажове, тайнствени сеноти и страховити легенди, пикантна кухня и лют мескал на фона на горещи ритми и един пищен празник.

Почивка в Доминикана с полет от София – 7 нощувки

И понеже празникът е само веднъж в годината, следващото подобно преживяване ще е след 365 дни, а до тогава „Ара Тур“ ще ви отведе на битка с портокали, на пъстри карнавали, на надпревара с бикове и в търсене на коза, на война с домати  или строеж на ледени дворци, на празници на цветята и слънцето или избор на най-красивата девойка… Защото просто всеки ден е празник!

ТУК ще получите подробна информация за програмата Мексико- джунгли, пирамиди и безкраен празник

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията