Slide
Slide

София. Всички заведения за хранене да отворят на 1 февруари при спазване на всички противоепидемични мерки, действащи от преди забраната за работа, а нощните клубове да отворят на 12 февруари. Това се казва в писмо от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията до вицеприемиерите Томислав Дончев и Марияна Николова, както и до министрите Костадин Ангелов, Деница Сачева и Лючезар Борисов.

„Аз съм за отпускането на мерките, но по-важни са живота и здравето на хората“, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

„След проведени разговори с членовете на сдруженията и други представители на бранша, както и с представители на персонала, имаме следните предложения с цел туширане на напрежението:

1. Всички заведения за хранене да отворят на 01.02.2021 г. при спазване на всички противоепидемични мерки, действащи от преди забраната за работа. Нощните клубове да отворят на 12.02.2021 г.
2. Изплащане на компенсациите на персонала за ноември и декември – до 31.01.2021 г.
3. Изплащане на компенсациите за персонала за месец януари до 10 дни след датата на кандидатстване.
4. Изплащане на компенсациите за затворени обекти – до 31.01.2021 г.
5. Идеята за поетапно отваряне да се реализира по следния начин: Всеки собственик да прецени дали да отложи отварянето на своя обект/обекти, като тези, които изберат да отворят на по-късен етап, да получат като стимул и компенсация 20% на база оборот, а персоналът им – 75% от осигурителния доход“, се казва в обръщението на бранша.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията