Снимка Георги Георгиев
Slide
Slide

София. Считано от 22 януари 2021, Австралия въвежда следните мерки, отнасящи се за всички пътници, имащи право на влизане в страната и са на пет или повече години, пътуващи с полети на или след 22 януари 2021 г. Същите трябва да бъдат тествани 72 часа или по-малко преди излитане и да предоставят отрицателен резултат на PCR при чекиране, съобщават от МВнР. Записът от теста трябва да бъде представен на английски език, за предпочитане на хартия.

Ако се транзитира през трета държава при пътуване до Австралия, трябва да се проверят всички местни изисквания на транзитната дестинация и да се следват съветите на тамошните власти относно социалното дистанциране и носенето на маски по време на транзит.
Всеки, който има отрицателен PCR тест и влезе в Австралия, подлежи и на задължителна 14-дневна карантина в определени места при пристигане.
Понастоящем, ваксинацията срещу COVID-19 не променя определените 14-дневни изисквания за карантина и тестване за пътници. Задължително е необходим отрицателен резултат от теста за COVID-19, преди пристигане в Австралия.

От 8 до 21 февруари предстоят срещите от едно от най-големите спортни събития в света – турнирът по тенис от Големия шлем Australian Open. България ще бъде представена в двубоите от основната схема от Григор Димитров и Цветана Пиронкова. С цел да се избегне рискът от разпространение на COVID-19, през цялото време, в което са в страната, играчите ще бъдат изолирани. Една част от участниците са в Мелбърн, а другата – в Аделаида. Тенисистите могат да отсъстват от стаите си само по 5 часа на ден. Позволено им е да излизат само за тренировки – само с по един тенисист през първата седмица от карантината и с двама през втората.

„Пътуване между редовете“ с Георги Георгиев: Епизод 4 – Сидни

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към
Посолство на Република България в Австралия
Адрес: 29 Pindari Crescent, O’Malley, Canberra, ACT 2606
Пощенски адрес: P.O.Box 6096 Mawson, ACT 2607 Canberra, Australia
Телефон: +612 62869700, +61405897664
Факс: +612 62869600
Телефон за спешни случаи: +614 38 005 187
E-Mail: Embassy.Canberra@mfa.bg

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.
Препоръчваме на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo  .

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията