На 19 октомври, петък от 19.00  ч. , в Огледална зала „Нели Божкова“  със съдействието на Община град Добрич ще се представи младият творец Стоимен Стоянов – Nocktern. Известен с експериментите си в сферата на нео-класиката, трип-хопа, джаза и електрониката. Музиката, която прави е силно повлияна от съвременните артисти на акустично-електронната сцена.

Nocktern е солов проект на Стоимен Стоянов, познат като електронен и нео-класически композитор и пианист както и като вокалист на хард кор/метъл групата Them Frequencies.

Програмата за концерта е изцяло авторска и се състои от 4 творби за пиано, от които 3 са от последното издание озаглавено Pieces of Lyla  парченца от Лила) https://www.youtube.com/watch?v=YqNvqbtE9LY

Останалата част е от 3 електро-акустични творби, в които използва различни аналогови синтезатори и пиано. Те са в синематичен ембиънт стил и са част от следващия албум, по който работи в момента.  Заглавието е NoStalgia.

През годините има издадени 2 албума в разнородни стилове и различни колаборации и участия на сцена с имена като Иван Шопов, Теодосий Спасов, Джоана Сайз, Йозеф ван Висем,  Англе Симитчиев, 2 hennings, Орлин Стоянов, Kayo Dot, The Bedlam club и други. Композитор е на театрална и филмова музика.

В следващите месеци се очакват две издания – електроакустичен самостоятелен албум, като проява на 3- тото лице на Nocktern след нео-джаз трип-хоп дебютния албум No Sugar Added и  пиано соло късометражния албум Pieces of Lyla,  както и колаборация с американския соул/блус певец и композитор Алед Орду.

https://nocktern.bandcamp.com/

Заповядайте, вход свободен!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA