Студенти в Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт с 4 златни медала и още отличия в състезание с участници от 16 държави в Македония

Една седмица на съревнование в различни кулинарни категории прекараха студентите Стефана Германова и Данил Двойнин заедно със своя преподавател шеф-инструктор Калоян Колев, в Струмица, Македония,
В периода 8-12 октомври там се проведе международно кулинарно състезание, организирано от македонската професионални асоциация ГастроМак, под егидата на WACS (World Association of Chef Societies – най-голямата международна професионална асоциация в сферата). Състезанието е трето по рода си в Македония и привлича участници от все повече държави. Сред състезателите имаше студенти от университети, професионални шеф-готвачи и шеф-инструктори от кулинарни училища от общо 16 държави, които се състезаваха пред критичния поглед на над 30 членове на международното жури.
Студентите в Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт (ВУМ) – Варна впечатлиха участниците и журито с професионализма и нивото на своята работа.

Стефана Германова, студент в 3 курс, стана златен медалист в категориите: „Ястие с пилешко месо“ и „Паста“. Стефана грабна и сребро в категорията „Най-добър млад готвач 2018“.
Данил Двойнин, студент 1 курс, също донесе злато от ГастроМак 2018 в категориите: „Модерно ястие“ и „Ястие с риба“.
Заедно със своя преподавател шеф-инструктор Калоян Колев, Стефана и Данил спечилиха също трето място като „Най-добър международен отбор 2018“. Шеф Калоян Колев стана носител и на титлата „Най-добър международен готвач 2018 (Черна кутия)“.
„Изключително съм горд с представянето на студентите ни. Участието в международни състезания ни показва ясно, че сме на много добро професионално ниво и че усилията и труда – наш и на студентите, се възнаграждава и получава признанието на водещи имена в областта“, сподели еф Калоян Колев – „Журито бе впечатлено от нивото на работа на студентите ни.“
Само месец по-рано представители на Институт по кулинарни изкуства към ВУМ се завърна със злато от всички категории на друго международно състезание – в Айдън, Турция.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA