Новият петзвезден хотел по българското Черноморие – хотел Астор Гардън, намиращ се в курорта Св. Св. Константин и Елена, осъмна с огромни паяжини. Прилепи, паяци и скорпиони излязоха наяве и от днес са неизменна част от луксозния интериор. Тази нестандартна и интересна гледка е част от тематичната украса във връзка с предстоящия Halloween, с която домакините приятно изненадаха своите гости на хотела и комплекса. Страхотният декор бързо се превърна в любимо място за снимки. Украсата в района на хотела и в обекта е допълнена от традиционния за празника зеленчук – тиква, като са обособени няколко красиви къта. Тематично с аксесоари и декорирани тикви е украсен и ресторанта, в който менюто също е съобразено с Halloween.
С нетрадиционната си идея домакините предоставят възможност на много наши сънародници да отбележат празника в хотела вместо да пътуват до далечна католическа или протестантска държави.


Хелоуин (на английски: Halloween) e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Сауин (Samhain) и е един ден преди честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им „изиграят номер“.

Древните келти посрещали своята Нова година Сауин в края на октомври. Те живеели с вярването, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията. Събирали се около огньове, запалвани от друидите жреци, устройвали гадания.
Подобен на този е древният езически ритуал на кукерството, където присъстват същите атрибути – маски с рога и зловещо изражение, животински кожи като целта е гонене на злото.
Християните вярват, че душите след смъртта и Божия съд не се връщат на земята. През 853 г. от Боговъплъщението, от Рождество Христово папа Григорий IV, в опит да замени съществуващия езически ритуал, утвърдил 1 ноември като ден на Вси Светии, ден за прослава на всички християнски светци и мъченици. Сред коренното население все още съществували езически вярвания и антихристиянски настроения и голяма част от местните хора продължавали да отбелязват деня по старому.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA