Slide
Slide

Русе. В Русе се провежда XVII Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и XIV Фестивал на туристическите забавления и анимации.

Тридневният туристически форум, подкрепен от Министерството на туризма,  бе открит от кмета на крайдунавския град Пенчо Милков. Специални гости на събитието бяха Пламена Заячка – съветник на министъра на туризма и вторият секретар на индийския посланик у нас г-н Раджеш Лал.

„Тези три дни са отлична възможност градът ни са бъде видян, да бъде усетен уникалният му дух. Надявам се да изживеете прекрасни моменти“, приветства гостите кметът Пенчо Милков.

43 щанда на различни туроператори, музеи и институции са представени във фоайето на Доходното здание. В района на Централната градина са разположени над 120 обекта, представящи различни занаяти от цяла България. По време на тридневния Фестивал на туристическите анимации на пл. Свобода ще има шах за деца, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка, рисуване с къна и уроци по класически танци на Държавна опера – Русе.

В 17 ч. днес шеф Ради Стамболов – шоколатиер номер 1 на България, ще представи своя сладолед „Гараш“, който е измислен специално за Русе като поклон за родното място на едноименната торта. От 18 ч. започва „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Ботевград, Троян, както и Общинският духов оркестър на Русе.

В събота от 9 ч. ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“. 6 отбора с по двама участници ще се борят за първото място, а последната дума има шеф Ради Стамболов.

Вечерта приключва с „Ruse light & rhythm fest”, който ще се проведе на Голямата сцена на площад „Свобода“. Там в 19 ч. ще започне концертът на Павел и Венци Венц, последван от изпълнения на Тита. ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“ ще демонстрира „Светлината в моя гардероб – футуристично светещо модно ревю на учениците на гимназията. В 21 ч. Криско ще закрие програмата, а от 22 ч. посетителите ще могат да се насладят на лазерно шоу.

Сподели публикацията