Slide
Slide

Добрич. 18 април – четвъртък е, и по традиция отново ще има Фермерски пазар. Часът и мястото на срещата са известни – от 10 часа в Стария Добрич. Акцентът в навечерието на Великден са козунаците, като тази година домакините на пазара ще предложат за най- нетърпеливите първите великденски козунаци, и то в няколко варианта.

„Ще имате възможност да избирате между класически, със стафиди и портокалови корички и разбира се вегански козунак за тези, които спазват стриктно поста до последния ден на Велики пости. За подрастващите ще поясним, че Велики пости са седемте седмици, предхождащи най-големият християнски празник Великден. Майстор на вкусните козунаци е Елка Костадинова, трето поколение сладкар, която подслажда редовно нашия пазар със сладкишчета и тортички, приготвени по начин, щадящ нашата талия, полезен за здравето ни и празник за вкусовите ни рецептори.
Утре ще присъстват за втори ден и нашите нови производители, членовете на семейна ферма Милкана от село Стожер, а в албума сме поместили и снимки от фермата им.
Сред участниците ще бъде и Марияна Михайлова – майсторка на шевици, бродерии, танцови обувки, поздравителни картички, колани и други интересни творения на талантливите й ръце. Марияна е от тези наши участници, които за съжаление рядко успяват да присъстват, но винаги са добре дошли. Ще припомним краткия видеоматериал с нея, в който тя изработва оригами и обяснява колко полезно занимание е това за децата и как точно въздействат върху тяхното умствено развитие. Оригамите са особено полезни за деца, които проговарят късно“, споделят организаторите на Фермерския пазар в Добрич. В него този четвъртък посетителите ще открият своите любими производители, които вече традиционно се представят с домашните си продукти. 

Сподели публикацията