Slide
Slide

Варна. Много от проектите у нас се изпълняват благодарение на средствата, които пристигат от Европейския съюз, а те пристигат благодарение главно на управляващата в Европейския парламент партия ЕНП. Затова обединяваме силите си, защото смятаме, че ЕНП трябва да получи отново шанс да управлява Европа. Това е добре за Европа, това е добре за България. Това коментира преди среща с актива на Съюза на демократичните сили (СДС) в Североизточния регион председателят на СД С Румен Христов, предаде „Фокус“. По думите му посещението за среща с представители от Търговище, Шумен, Добрич и Варна е част от кампанията на СДС, който участва на изборите за членове на Европейския парламент от България с приятелите си от ГЕРБ.
Преди срещата Румен Христов използва случая да съобщи, че споделяйки програмата на Европейската народна партия (ЕНП), кметът на Добрич Йордан Йорданов , който е избран на поста от листата на „Реформаторския блок“, вече ще е член на СДС.
Председателят на Съюза на демократичните сили коментира, че кметът на Добрич се при съединява към
тях именно, защото смята, че ЕНП е партията, която е допринесла много за развитието на регионите, включително и на Добрич.
„Смятаме, че той е един достоен кмет, справи се отлично с мандата, който приключва наесен. Ще бъде подкрепен категорично на местните избори от нас“, каза още Румен Христов. От своя страна Йордан Йорданов добави, че винаги е бил дясномислещ човек и винаги е бил член на ЕНП, имайки предвид своите
убеждения и разбирания .
„В момента Европа е на кръст и за нас е и ключително важно да покажем на всички хора, че е възможно едно дясно, цялостно обединение. България и нашите региони имат нужда от това и аз смятам, че това е правилната стъпка в правилната посока. Разбира се, не изключваме други партии, също дясно ориентирани, също в един момент да се присъединят към това общо обединение. За мен е важно, поздравявам г-н Христов и СДС за пътя, който са поели да обединят десните в България и в крайна сметка, ЕНП да бъде най-голямата група в Европейския парламент, за да отстоява най-важните решения, а те трябва да се отстояват в най кратки срокове“, коментира кметът на Добрич Йордан Йорданов.
Преди срещата с партийния актив във Варна Румен Христов коментира и вчерашните провокативни действия в Добрич спрямо кандидата на партията за евроизборите Александър Йорданов.
„Съюзът на демократичните сили смята, че това е недопустимо. Че това е един вандалски акт от хора, които пречат на един от основателите на СДС, човекът, който се е борил толкова много за свободата на словото, да има собствено мнение. Не на кого да е – те оспорват правото на Александър Йорданов да има собствено мнение. Та нали затова водихме тази битка – да имаме свобода на изказ и демокрация“, заяви още Румен Христов .

Сподели публикацията