Египетски град Луксор с интерес за партньорство с Велико Търново
Египетски град Луксор с интерес за партньорство с Велико Търново
Slide
Slide
Slide
Slide

Велико Търново. Посланикът на Египет в България гостува във Велико Търново. Негово превъзходителство Моайед Фатхалма Ел Дали е в старопрестолния град във връзка със започващото през утрешния ден Международно изложение „Културен туризъм 2019“.

Дипломатът бе посрещна от заместник-кмета на историческата и духовна столица на България Снежана Данева-Иванова. Тя го запозна със съвременно развитие на града, с високата оценка на Световната банка и ръста на инвестиции и производства, които съвсем скоро ще доведат до разкриването на нови 500 работни места.

Богатото историческо и архитектурно наследство, целогодишният туристически и културен сезон с над 500 събития и големи международни фестивали сезон правят Велико Търново привлекателен за най-широк спектър от посетители, акцентира Снежана Данева-Иванова.

Посланик Моайед Фатхалма Ел Дали посочи, че интерес към установяване на партньорски отношения с Велико Търново имат от Луксор. Двата града могат да обменят опит в сферата на туристически атракции и по-специално – на аудиовизуалните спектакли, бе общото мнение на Снежана Данева-Иванова и дипломата.

По-рано през деня в Общината гостува и почетният консул на Казахстан Иван Иванов. Снежана Данева-Иванова предложи групи и състави от азиатската държава да гостуват във Велико Търново в рамките на Международния фолклорен фестивал, който е сред летните акценти в културния календар на Велико Търново и се радва на огромен интерес сред публиката в цяла България.

Сподели публикацията