Slide
Slide

Велико Търново. Велико Търново става столица на културния туризъм. В града идват над 30 изложители от страната и чужбина, които ще се включат в 16-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“, съобщи радио Фокус. Изложителите ще представят уникални исторически забележителности, атрактивни събития и познавателните пътувания. Посетителите на изложението ще могат да избират сред оферти за пролетни празници, летни почивки, СПА отдих и туристически забележителности, представени от над 30 общини от страната, сред които Русе, Свищов, Бургас, Троян, Горна Оряховица, Несебър, Смолян, Елена, Плевен, Девин, Вършец, Велинград и други. Историческите музеи от Разград, Клисура и Карлово ще привличат посетители с интересни тематични изложби и безценни реликви. В борсата ще се включат и посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Южноафриканската Република, Китайският културен център и за първи път – екипът на туристическия информационен център от сръбския Димитровград.
Организаторите са подготвили занаятчийски работилници, както и такива за боядисване на великденски яйца.
Единственият специализиран форум за културен туризъм на Балканите се организира, по инициатива на Община Велико Търново, от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на Министерството на туризма на Република България. Под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова на 18 април ще се проведе и българо-руска кръгла маса за ролята на регионите за развитието на туризма и перспективите на културния туризъм.
Официалното откриване на XVI Международно туристическо изложение „Културен туризъм“-Велико Търново ще се състои от 11.00 часа на 18 април 2019 г. на откритата сцена пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Сподели публикацията