София. България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация. Вярвам, че границата между нашите държави ще се отвори скоро и руските туристи ще посетят страната ни още през настоящия летен туристически сезон. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова.

При голям интерес към България започна туристическото изложение MITT в Москва

Министър Николова обясни, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването и се проучват възможностите границата между двете държави да бъде отворена за пътувания. Надявам се, че след като това се случи, полетите до България за 2021 г. отново ще влязат в плановете на руските авиопревозвачи, поясни тя.

Руски авиокомпании получиха разрешение за чартъри до България

Вицепремиерът увери посланика, че Министерството на туризма ще продължи да работи в посока България да се реализира все по-успешно като целогодишна туристическа дестинация на руския пазар. В нормални условия ежегодно страната ни приема над 450 000 руски граждани.

По думите ѝ в условията на продължаващата пандемия от COVID-19 е от ключово значение да се продължи сътрудничеството между двете държави. И допълни, че съвместно с местните здравни власти се прилагат всички необходими мерки в българските курорти и туристически дестинации за безопасното протичане на туристическите сезони в страната.

Със заповед на Марияна Николова се въвеждат единни правила за безопасност в туристическите обекти през летен сезон 2021

От своя страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова изрази задоволството си от проведената среща. Много се радвам, че имам възможност да работя в България – народ, който ни е много близък, заяви тя. И допълни, че за руските туристи ще бъде голяма радост фактът, че летният сезон у нас ще бъде открит от 1 май. По думите ѝ от изключително значение е руските туристи да имат точна и пълна информация как ще се осъществява туристическата дейност в България и при какви мерки.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията