София. Националният превозвач „България Ер“ подписа споразумение за кодшеър партньорство с авиокомпанията Qatar Airways, която е определена за най-добрия авиопревозвач в света за 2019 година на престижните Световни авиационни награди. То ще осигури на клиентите на „България Ер“ бърза и удобна връзка до всички пет континента по дестинациите на Катарската авиокомпания. От днес, 17 февруари 2020 година, всеки може да закупи своя билет, като първите полети по партньорството започват от 2 март.

Голямо е преимуществото и за пътуващите от черноморските градове Варна и Бургас. В рамките на споразумението те вече ще имат възможност с един самолетен билет и прекачване в София и Доха да се възползват от  разнообразната мрежа от дестинации на Qatar Airways.

„Сътрудничеството ни с „България Ер“е част от серията партньорства, които обявихме скоро с авиокомпании от цял свят, демонстрирайки ангажимента ни да работим заедно с колеги от други превозвачи, за да предоставим на пътниците неразривна свързаност и ненадмината услуга“, заяви Негово Превъзходителство г-н Акбар ал Бейкър, Главен изпълнителен директор на Qatar Airways Group.

„За „България Ер“ е голямо удоволствие, че добавя към мрежата си от партньори Qatar Airways, която безспорно е една от най-уважаваните и престижни авиокомпании в света. Радостни сме, че точно те ни припознаха като партньор и по този начин пътниците ни ще могат да пътуват бързо и удобно до всички 160 дестинации на  Катарската авиокомпания. Това сътрудничество е само част от дългосрочната ни стратегия за развитие и сме щастливи да посрещнем на борда на самолетите си пътниците на Qatar Airways“, коментира и Христо Тодоров – изпълнителен директор на „България Ер“.

Партньорството с Qatar Airways е и поредната стъпка към обогатяване на портфолиото от дестинации на българския национален превозвач. Само от началото на 2020 година „България Ер“ обяви две нови директни въздушни линии до Санкт Петербург и Валенсия. През изминалата 2019 година чрез партньорства с Air Baltic и Condor пътниците на авиокомпанията вече могат да стигнат както до сърцето на Балтика (Рига, Вилнюс и Талин), така и до екзотичните кътчета Пунта Кана и Канкун.

„България Ер“е най-голямата българска авиокомпания и национален превозвач на Република България. Тя изпълнява директни полети до 25 града в Европа, сред които и вътрешни полети до Варна и Бургас. През 2019 година авиокомпанията за втори път спечели голямата награда „Най-предпочитана авиокомпания на българския пазар“ на годишния престижен конкурс Sky Awards 2019, както и наградата за „Най-предпочитана авиокомпания за къси и средни полети от/до България“ (Sky short/middle haul).

Qatar Airways за първи път стъпва на българския пазар на 22 септември 2011 г., когато стартира четири пъти седмично полети от и до София. През годините, поради силното търсене на пътниците, честотата нараства до 14 полета седмично.

Многократно награждавана, Qatar Airways беше обявена за „Най-добрата авиокомпания в света“ от World Airline Awards за 2019 г., управлявани от международната организация за рейтинг на въздушен транспорт Skytrax. Авиокомпанията беше обявена и за „Най-добрата авиокомпания в Близкия Изток“, както и спечели призовете за „Най-добра бизнес класа в света“ и „Най-добро място в бизнес класа“. Това е единствената авиокомпания, която пет пъти получава заветната титла на Skytrax „Авиокомпания на годината“ – признание за върхови постижения в авиоиндустрията.

В момента Qatar Airways управлява модерен флот от над 250 самолета чрез своя хъб – международното летище Хамад (HIA), до повече от 170 дестинации по целия свят. До края на 2020 година авиокомпанията ще добави редица вълнуващи нови дестинации към разрастващата се мрежа сред които Осака (Япония), Санторини (Гърция), Дубровник (Хърватия), Алмати и Нур-солтан (Казахстан), Акра (Гана), Себу (Филипините), Лион (Франция), Трабзон (Турция); Сием Реап (Камбоджа) и Луанда (Ангола).

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA