Slide
Slide
Капатово. „Сбъдната мечта“, така Теодор Осиковски описа реализирането на един дългоочакван проект, който днес отвори врати в село Капатово, в непосредствена близост до Бутиков хотел и винарска изба „Златен Рожен“. Селото се намира на близо 20 км от Петрич и Сандански.
С благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим, бе открит първият частен музей за ретро автомобили в България, който се очаква да се превърне в притегателно място за колекционери и ценители на луксозните возила от миналия век.
Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов поздрави семейство Осиковски за усилията и любовта, която влагат в осъществяването на тяхната мечта и пожела успех в начинанието, споделяйки амбицията им музеят да се разгръща и обогатява.
Музеят за ретроавтомобили се разпростира на площ от 660 кв. м. Първоначалната експозиция включва 28 автомобила и 20 мотоциклета.
Официални гости на откриването бяха кметовете на общините Петрич и Сандански, Неврокопският митрополит, председателят на Български автомобилен клуб „Ретро“, зам. – председателят на Международната федерация на ретро автомобили, председателят на Сдружение на хотелиерите ресторантьорите и туроператорите – Сандански и експерти и реставратори в автомобилната гилдия от цялата страна.
Сподели публикацията