Slide
Slide

София. Колкото и да обичаме зимата, всеки от нас си мечтае да прекара поне още няколко дни на някоя тропична дестинация, с дълги плажове и кристални води, любувайки се на слънцето и високите температури. Малдиви, Мексико, Бали – все известни и екзотични отправни точки за идеалната почивка на плажа, но дали са и най-търсените?

Туроператорът Абакс отговарят на въпроса „Кои са най-желаните туристически дестинации за този сезон?“.

На първо място и тази година се нарежда Кения. Страната е известна както с белите си плажове и гостоприемното местно население, така и с отличните хотели готови да превърнат почивката на всеки в истинска приказка. Да не забравяме, че Кения е и дом на някой от най-големите резервати в света – Цаво, Амбосели и Масай Мара. Именно заради това от туроператора организират и тази година директни чартърни полети, с които тази наглед далечна дестинация се оказва само на полет разстояние.

Датите са 25 ноември, 20 януари, 10 февруари и 18 март 2023, като първата (25 ноември) е вече потвърдена, а от Абакс са се постарали да има за всеки по нещо – от почивка на плажа до 6-дневно сафари, наслаждавайки се на невероятната природа на Африка. Цените варират от 2 668 лева за All Inclusive почивка в селектирани хотели по плажовете на Диани до 5 150 лева за програма, включваща 5 нощувки в различни резервати.

Още лято: Хиляди български туристи тръгват с чартърите на Абакс към топли дестинации

Следваща в списъка се нарежда още една интересна и съседна дестинация, а именно остров Занзибар. Без съмнение страната на Хакуна Матата се превърна в една от най-желаните за седмица бягство от реалността. Бели плажове, палми, огромни костенурки, коралови рифове и богата история са само част от нещата на които може да се насладите, избирайки Занзибар тази зима. Отново с чартърен полет е и предложението на Абакс, като първата дата е за Нова Година – 26.12.2022 г.

Хотелите, които туроператорът е подбрал са вече познатите на българския пазар – Zanzibar Bay Resort 4*, VOI Kiwengwa Hotel 4*, UROA Bay Resort 4*, както и лидерите от веригата RIU – RIU Palace Zanzibar 5* и RIU Jambo Zanzibar 4*, а цените започват от 2 653 лева.

Още две дестинации също привличат огромен интерес тази зима – това са Сейшелите и Мавриций. Идеалните места на които може да отпочинете през зимата, заобиколени от изключителен лукс, на брега на океана. Програмите на Абакс са както с чартърен полет, така и с Turkish Airlines. Който и вариант да изберете – УДОВОЛСТВИЕТО е ГАРАНТИРАНО!

Отправяме поглед и към изненадата на сезона, а именно Виетнам и Камбоджа. Само преди дни от туроператора обявиха обиколната си програма до тези бижута в короната на Азия и местата се изчерпаха за секунди, като за първата дата 11.11.2022 г. остават само две места. Програмата е богата на емоции и изживявания, защото включва всички екскурзии в цената – посещение на Ханой, Хо Ши Минг, храмовете Ангкор Том и Ангкор Ват и да не забравяме – няколко круиза. Ако искате да се включите, цените започват от 4126 лева, датите са 11.11, 15.01 и 16.03.2023 г., а програмите са две – с 9 или 10 нощувки.

Запознайте се с всички актуални предложения на Абакс ТУК!

На последно място, но не и по важност са още три дестинации, които до скоро бяха затворени за посещение – любимият Тайланд с приказните храмове, екзотичната растителност на остров Бали и богатата на забележителности и исторически монументи страна отвъд океана – Мексико! За Тайланд изборът е между почивка на плажа или програма с посещение на колоритния и забързан Банкок. Бали ни приветства с обиколна програма, благодарение на която ще опознаете изцяло острова, като всички екскурзии са включени в цената. Мексико пък ни очаква с две програми, идеално комбиниращи почивката на плажа с обиколка на забележителности – едната е 7 нощувки, а другата 10, като цените започват от 3 699 лева.

Сподели публикацията