Снимки Николай Кънев
Slide
Slide

Малко Търново. Дълга опашка от чакащи автомобили се извива за пореден ден на ГКПП Малко Търново. Това сигнализираха наши читатели, които ни информират, че с часове чакат, за да влязат в Турция. Един от тях днес е Николай Кънев, който е от Бургас и пътува към летището в Истанбул. На него в предиобедните часове на деня му се наложи да чака един час, за да стигне до границата. Хиляди българи дневно отскачат до южната ни съседка за почивки, кратки екскурзии за по 3-4 дни, за бизнес или еднодневен шопинг и др. Щурмът към комшиите започна с отпадането на ограниченията – без PCR тестове и карантина, коментират туроператори. Евтината турска лира и изгодните цени привличат български туристи от цялата страна. Не на всички гранични пунктове и не по всяко време има големи опашки. Част от нашите читатели ни информират, че най-натоварено е петък, събота и неделя. През останалото време има възможност границата да бъде премината по-бързо.

Хиляди българи щурмуват Одрин за шопинг туризъм, кметът на турския град излезе със съобщение на български

„Нека ги наричат страна от третия свят! Те не са европейци, те са на световното ниво! На влизане в Турция срещу 25 турски лири или 3 евро, получаваш дезинфекция на колата, пакет с маски, антибактериални кърпички, дезинфектант и инструкции на български език, за правилата относно мерките срещу covid в страната! Добре дошли в 3-я свят! Радвам се, че имам възможност да пътувам до тъй любимата ми Турция!“, споделя Тоня Стефанова.

Най-голям интерес при автомобилния туризъм има към Одрин и Истанбул. За по-дълги ваканции се търсят по-далечни дестинации като Анталия, Кушадасъ и Мармарис, които изкушават с много атрактивни цени.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията