Slide
Slide

София. Европейската туристическа комисия ще участва с доклад на тема „Как COVID-19 промени туризма в Европа: тенденции и перспективи“ в VII конференция на Travel Academy, която ще се проведе на 9 и 10 октомври в столичния хотел Hyatt Regency. Международната организация, в която членуват 33 национални туристически организации от 32 страни в Европа, ще бъде представена от Люблена Димова, мениджър проучвания.

Разпространението на COVID-19 и ограниченията за свободно пътуване продължават да оказват сериозно въздействие върху европейския туристически сектор. Очаква се той да отчете 54%-ен спад до края на годината. По данни на Световната туристическа организация към ООН приходите и броят на туристите в Европа са намалели с 66 на сто през първото полугодие.

Мащабът на тази криза е безпрецедентен и въздействието се усеща във всички европейски страни. Едновременно с негативния си ефект, кризата провокира много нови идеи за устойчиво управление и развитие на туризма. Презентацията ще обърне внимание на стратегии и добри практики за справяне с кризата, имплементирани от различни туристически организации, и ще акцентира върху стратегическия фокус в краткосрочен и средносрочен план.

„Не на последно място ще изведем най-новите тенденции в предпочитанията и нагласите на  европейските туристи за пътувания, дестинации, преживявания, ваканционни периоди, опасенията им, свързани с пътуване през следващите месеци, водещи канали за резервация и други“, посочва Люблена Димова.

Годишната конференция на Travel Academy се провежда от 2013 г. и е доказано най-полезното бизнес събитие за туристическата индустрия. Домакин на предстоящото издание е най-новият петзвезден хотел в София – Hyatt Regency.

Темата на конференцията е „Новото нормално“, а организаторите са си поставили за цел да помогнат максимално на бизнеса да се адаптира към предстоящите промени в туризма.

Това ще е една различна конференция, която ще представи актуалните тенденции в туристическата индустрия и ще ни позволи да погледнем в бъдещето.„, коментира Радомир Русев, един от основателите на Travel Academy. 

Сред останалите теми, които ще засегне конференцията, са автоматизацията, дигитализацията, онлайн имиджа на бизнеса и доверието на потребителите и  технологичното предимство на компаниите. Събитието ще се проведе в петък и събота (9.10 – 10.10.2020), а участието до конференцията е платен. Взети са всички необходими противоепидемични мерки за сигурността и безопасността на участниците и лекторите.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията