Slide
Slide

Аквапарк „Аквамания“ в „Албена“ зае 15 – то място в Топ 25 на най – добрите  аквапаркове в Европа. Класацията е на най – авторитетния туристически сайт „Trip Advisor“. Водното чудо с големината на 5 футболни игрища, разполага с уникални атракции за деца и възрастни. Посетителите имат възможност да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина 315 метра на атракциона „Про Рейсър“, да изкачат 20 – метровата кула, да изпитат тръпката от рафтинга на 183 – метровия „Мамут“.

Могат да се насладят и на още атракции, които покачват адреналина на макс: 191 – метровото „Торнадо“, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение, както и 77 – метровата пързалка за отвесно спускане „Free FALL“. През територията на парка си прокрадват път „Мързелива река“ и бързеите на „Дивата река“, сред скалисти каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специални ефекти. Децата попадат в един приказен свят с детски площадки, с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни като детското „Торнадо“ (KIDZ Tornado),  „Про Рейсър“ (KIDZ Racer), „Туистър“ (KIDZ Twister) и „Мини река“ (KIDZ Mini River). Шеметни водни ефекти и фонтани провокират въображението на децата в „Космическата палуба на Костенурката“ или в „Лагуната на лунния кратер“. Запомнящо се преживяване е изкачването по пътя за спускане от пързалките. Там откриват мистериозното устройство за телепортация, „Старгейт“.

В Европа има повече от 200 водни парка. Изключителното водно съоръжение в „Албена“ получи още едно признание тази седмица, като се нареди на 48 – о място сред най – добритe водни паркoве на „Стария континент“.

Сподели публикацията