Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Със сложна транспортна операция новият туристически кораб на Община Бургас бе превозен от корабостроителницата до варненското пристанище, за да бъде пуснат на вода.

Новият кораб ще носи името Бургус

След задължителните изпитания се предвижда корабчето да отплава към Бургас до няколко дни, съобщи кметът Димитър Николов.

Новият катамаран е направен по проект на Община Бургас и ще обслужва туристически маршрути в Бургаския залив.

С воден салют посрещнаха първия полет на GullivAir от София до Бургас

Плавателният съд е тип катамаран и ще обслужва целогодишно туристическите маршрути в Бургаския залив, съобщават от общината.

Той е с дължина 20 метра и ширина близо 8 метра. Ще е оборудван с два двигателя, а капацитетът му ще позволява да превозва 100 пасажери.

Оборудването на кораба включва още соларни панели, които да захранват осветлението и други консуматори на борда. Ще има бар за напитки и кетъринг, както и три санитарни възела, като единият ще е пригоден за хора с увреждания.

Освен туристическите разходки от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в „Крайморие“, рибарските пристанища в „Сарафово“ и Ченгене скеле и до близки крайбрежни населени места, катамаранът ще дава възможност на борда му да се организират различни фирмени събития и празненства.

Община Бургас вече има един кораб, също от типа катамаран – „Света Анастасия“, който предлага разходки до едноименния остров.

Новият катамаран се изгражда по проект „Силата на водата. Подкрепа за повишаване потенциала на Община Бургас като конкурентноспособна туристическа дестинация“. Неговата цел е повишаване на конкурентноспособността и утвърждаване на Бургас като предпочитана туристическа дестинация.

Очаква се новият общински туристически кораб да бъде пуснат на вода следващото лято.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията