Снимка Йоан Арнаудов
Slide
Slide

Шабла. Бяла пяна покри един от най-северните плажове по Черноморието ни, намиращ се в района на община Шабла. На природния феномен попадна Йоан Арнаудов, който обича да фотографира и пише, а това лято е спасител.

„В Шабла живея лятно време, а иначе пътувам по цял свят. Снимката е направена тази сутрин в 10 часа“, заяви за Bgtourism.bg Йоан Арнаудов.

„Всичко беше в бяла пяна и гледката беше удивителна. Разпитах хората и казаха, че скоро не са виждали такова нещо. Това явление прочетох, че се е случвало в Аржентина и Австралия. Предполагам, че е от силния вятър и голямото вълнение, което по някакъв начин реагира с водораслите“, добави Йоан. Пяната е изчезнала час, след като той е запечатал красивата бяла картина край Шабла.

Експертите посочват, че това явление не е опасно, пяната е безвредна. Феноменът е напълно естествен и се получава заради водораслите.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията