Ченгене скеле, снимка община Бургас
Slide
Slide

Бургас. Март е вече съвсем близо и Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ подготвя приятни и забавни изненади, с които ще посрещне изпълнения с празнични дни месец. Малки и големи ще могат да се включат в богата развлекателна програма в Рибарското селище, на крачка от морските вълни. Празненствата започват още на 26 февруари с откриването на „Базар за пролетни чудеса“ с изящни битови и вкусни хранителни продукти, както и на благотворителна изложба на мартенички, изработени в творческите школи към НЧ „Пробуда 1880“ за кампанията „Заедно за Георги“. В последния уикенд на февруари са предвидени още пъстра първомартенска работилница, съвместно с общинското предприятие „Морски знаци“ и местните рибари, както и музикални изпълнения на деца от СУ „Добри Чинтулов“.

Специално място в програмата е отредено за тържествата по случай 3 март – Освобождението на България. Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ и танцов състав към ОУ „Братя Миладинови“ – Бургас ще припомнят още веднъж колко прекрасни са българските традиции и музика, поканвайки присъстващите на голямо празнично хоро. Подготвени са и интересни игри за малчуганите.

В навечерието на най-специалния ден за всяка дама от сцената на КТК „Ченгене скеле“ своя поздрав ще отправи група „Горещ пясък“. В събота, 5 март, талантливите музиканти ще зарадват присъстващите със своите изпълнения. Ден по-късно желаещите да изявят своите арт заложби могат да се включат в празничното ателие на “Wine Gogh”, посветено на 8 март, и да си нарисуват красива картина за спомен.

Специално за Мартенските празненства в голямата зала на Ченгене скеле свои платна ще покажат бургаските художници Даниела Власакиева и Александър Симеонов.

Сподели публикацията