Кристиян Киров, стоп кадър Нова тв
Slide
Slide

Сградата се намира в парк „Росенец“

Бургас. Бургаски хотел е готов да предостави базата си за нуждаещи се от лечение болни хора с коронавирус, в случай на сериозно разпространение на болестта в областта и невъзможност на болничните заведения да поемат нуждаещите се от лечение.

Хотелът се намира в парк „Росенец“, на 15 км южно от Бургас – в землището на село Атия. „От няколко дни аз, колегата ми и нашите семейства сме под лична карантина в хотела. Вчера излезе една фалшива новина, че Роналдо давал хотела си за тази цел. Сестра ми се обади, за да ми го каже и обсъдихме ситуацията. Решихме, че така или иначе хотелът по време на тази криза е празен и можем да предложим на кмета и областния управител на Бургас, да го използват при нужда“, каза собственикът на хотела Кристиян Киров в репортаж пред екипа на Нова тв.

„Капацитетът ти е 80 човека, но при криза тази бройка може да се реорганизира. Имаме готовност буквално за часове да пригодим хотела за нуждите на болните“, посочи още той.

„Персоналът подкрепи нашето решение. Казаха дори, че при една такава ситуация, те самите ще бъдат доброволци“, коментира мениджърът на хотела Манол Тодоров.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията