Slide
Slide

Варна. Coca-Cola European Partner ще отвори във Варна нов финансов офис с над 90 работни места. Това стана ясно на среща днес между кмета на морската столица Иван Портних и мениджъри на компанията – Тимъти Уолф – вицепрезидент „Споделени финансови услуги“, и Оливие Даниел – директор.

Офисът ще заработи през май и ще допълни 700-те съществуващи позиции, с които екипът на Coca-Cola European Partner разполага в София, съобщи Кмета.бг. Разговорите по темата започнаха още преди една година, а Варна бе избрана заради богатия избор от млади специалисти и комуникативността на града. Новият офис ще поеме редица задачи в областта на финансовите споделени услуги, с което ще бъдат подпомогнати вече съществуващите роли и отговорности на офиса в столицата.

Навлизането на компанията е доказателство за потенциала на Варна като университетски център и за нарастващата конкурентоспособност на пазара на труда, коментира кметът Портних. Новите работни позиции изискват финансови умения и познаване на чужди езици, а Варна се превръща в желана дестинация за споделените центрове за услуги, смятат от компанията.

Coca-Cola European Partners е бутилираща компания на продуктите на Coca-Cola за 13 европейски държави в Западна Европа: Андора, Белгия, Франция, Германия, Великобритания, Исландия, Люксембург, Монако, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания и Швеция.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията