Коледният базар в Букурещ, снимки Момчил Тодоров
Slide
Slide

Букурещ. Хиляди наши сънародници, най-вече от Североизточна България, ежегодно вече посещават красивия Коледен базар в Букурещ. Хора от Русе може да бъдат забелязани всеки ден от седмицата, а през уикендите има и посетители от Добрич, Силистра, Варна, Шумен, Търговище, Разград. Туроператори от цялата страна предлагат еднодневни и двудневни посещения до Коледния базар, като организирани групи има и за прочутия термален комплекс в румънската столица. Кметството в Букурещ организира празничния базар за 13-а поредна година път.

Румънците го наричат „Targul de Craciun“, като той е част от международната мрежа на най-добрите коледни базари в Европа – “Christmas Markets”. Красивите къщички, които са над 100, предлагат сувенири, лакомства, напитки и коледни украси. Повечето от продуктите са ръчно изработени. Местните жители и гостите на столицата се наслаждават на красивата 30-метрова елха, а небе от светещи гирлянди са желано място за снимки за социалните мрежи. Наоколо често може да се чуе българска реч. Красивият базар се намира на Площада на Конституцията пред Палата на парламента. Той е посещаван от над 1 милион души, според властите в Букурещ. На базара има и голяма сцена, където популярни изпълнители правят концерти.

Нова Година в хотел Терма Еко*****

Домакините организират концерти и с песни от автентичния им фолклор, както и с коледни песни. Любими актори или детски групи участват в спектакли. Красотата на Коледния базар запечата и Момчил Тодоров, който е фотограф от Добрич. По време на своето посещение той засне панорамни снимки, които показват защо интересът на хиляди сънародници е голям. Специално за читателите на BGtourism.BG Момчил предостави две впечатляващи снимки.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията