Чепеларе, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Девет са общините, които имат номинации в категорията ТУРИСТИЧЕСКА ОБЩИНА – СПЕЦИАЛНА НАГРАДА 2021 г. на шестите Годишни награди за туризъм, които ежегодно Министерството на туризма връчва. В ход е онлайн гласуването. Наградата си оспорват Русе, Кюстендил, Бургас, Каспичан, Петрич, Стара Загора, Ловеч, Шумен и Чепеларе. Подкрепете Вашата община тук – ГЛАСУВАЙ!

Организаторите на наградите посочват, че COVID-19 е поставил сектор Туризъм в изключително трудно положение. Той е един от най-силно засегнатите сектори и именно тази криза предоставя възможност на общините, да бъдат развити в дигитален аспект. Предложението е тази категория да оценява устойчивото развитие и дигитализирането в общините като реакция за справянето с кризата, свързана с COVID-19 в туризма, както и последиците от нея.

Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са над 60, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Припомняме Ви, че тази година в категорията “Журналистически материал на тема туризъм в България за 2021 г. в онлайн медия” номинация има Bgtourism.bg. Може да подкрепите нашата публикация „Зимно удоволствие: Туристите в Пампорово се наслаждават на красотата на Родопите с кучешки впрягове“ тук.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията