Снимка rilskimanastir.org
Slide
Slide

Кюстендил. Рилският манастир започна събиране на дарения, с които да се обезпечи обичайното функциониране на националния туристически обект. Чрез своята интернет страница Рилската света обител отправя призив за финансова помощ заради ниската посещаемост на Рилския манастир от страна на поклонници и туристи в резултат на обявената коронавирусна пандемия. Посочена е и банковата сметка за превеждане на средства. Приемат се дарения в левове, долари и евро.

Титуляр: РИЛСКА СВЕТА ОБИТЕЛ

В лева – IBAN: BG50UNCR75271051082613

В щатски долари – IBAN: BG09UNCR76301107280104

В евро – IBAN: BG42UNCR76301207280108

УниКредит Булбанк

През април Светата обител кандидатства по мярката 60/40 и получи близо 22 хил. лева. Потокът от туристи и посетители към Рилския манастир е намалял драстично заради Covid епидемията и заради сезона, признават от манастира. През ноември и декември посещенията в знаковата за страната ни забележителност са епизодични, а сега груповите пътувания са забранени. В момента продължават автобусните линии, изпълнявани от превозвачи от София, Благоевград и Рила.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията