За проблемите, приоритетите и нерешените задачи разговаряме с кмета на Добрич Йордан Йорданов, който снощи отбеляза 3 години от встъпването си в длъжност.

– Г-н Йорданов, каква е оценката Ви по шестобалната система за свършеното от Вас и екипа Ви?
– Не искам, а и не бива ние сами да си даваме оценка. Нашата задача е да си изпълняваме поетите ангажименти, оценките ги дават гражданите.
– По кои от проблемите на Добрич ще работите приоритетно?
– Приоритет е да довършим дейностите по водния проект. Веднага след което започва рехабилитация на уличната мрежа в Добрич. Вече има избрани изпълнители за асфалтиране и направа на тротоари за ул. „Никола Петков“ и бул. „Добруджа“, в частта от „Шел“ до кв. Рилци. В момента се провежда процедура за избор на изпълнители за цялостен ремонт на още шест улици. Това са „Кирил и Методий“, „Максим Горки“, „Стоян Михайловски“, „Георги Кирков“, „Детелина“ и „Теменуга“. Дейностите предвиждат и възстановяване на тротоарите, ремонт на осветлението, на междублоковите пространства и изграждане на детски площадки. До края на ноември в Междинно звено за оценка предстои да се внесе проект за Интегриран градски транспорт, който предвижда подмяна на светофарните уредби и реконструкция на още две важни за града ни улици – бул. „Добричка епопея“ и ул. „Панайот Хитов“. Важен приоритет през 2019 година ни е и образователната инфраструктура.
– Кои от планираните задачи ще са особено трудни за решаване и защо?
– Не разделяме задачите си на трудни и лесни, а на приоритетни. Важно е да подобрим водоснабдяването и инфраструктурата, защото това са дългогодишни проблеми на Добрич. Предизвикателство за нас е да създадем уютна и модерна среда. Затова с голям ентусиазъм започваме работа по публични обсъждания, а след това и проектиране на нова визия за района на пазара. Амбициозната ни задача е след това да продължим и с централната пешеходна зона.
– Какъв е размерът на привлечените инвестиции до момента?
– Над 108 млн. лв. са средствата по проекти, по които работим в момента. През годините имаме открити нови заводи в Добрич, като общо инвестициите са за повече от 25 млн. лв. За нас е важно, че това са нови работни места и възможност за реализация на добричлии. Другият важен момент, е че общината работи активно за създаване на условия бизнесът да продължи да се развива в Добрич.
– Ще се кандидатирате ли за нов мандат?

– Година преди изборите е рано да се правят политически заявки. Имаме амбициозна програма и много задачи за решаване.

© Actualno.com

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA