Slide
Slide

Несебър. Несебър днес отбелязва своя градски празник с поредица от впечатляващи събития, заредени със силното емоционално и творческо присъствие на звезди на българската популярна и фолклорна музика. Градът посреща своя празник пълен с туристи.

Община Несебър ще спази традицията да зарадва жителите и гостите си с интересна, зареждаща и разнообразна програма и грандиозен светлинен спектакъл, а изпълнителите и музикалните стиловете отново са съобразени с публиката, и нейните интереси, вкусове и възраст.
Несебър отново ще бъде разтърсен от поредица от разнообразни прояви, които ще оставят незабравими в съзнанието на всеки, решил да се потопи в празничния му дух. Празникът на Несебър се отбелязва в Деня на църковния празник Успение на Пресвета Богородица с Решение на общински съвет от 4 август 1992 г.

„На днешната дата ние – гражданите на Несебър, с право можем да се гордеем с просперитета си, който всички с общи усилия, воля и дързост постигнахме за десетилетия съвместна работа. Приемствеността и последователността, с която вече няколко поколения работим в името на нашия град, го превърнаха в най-ярката перла от огърлицата на Българското Черноморие и визитна картичка на страната ни пред света.

Николай Димитров – кмет на Община Несебър

15 август е ден, свят за християнската вяра, а за всички, благословени с името на Дева Мария, е особено специален и възторжен. Използвам хубавия повод, за да поднеса своите благопожелания към имениците и нека празникът им е споделен с близки до сърцето им“, заяви кметът на Несебър Николай Димитров.

Програма за 15 август

09.00 часа Храм „Св. Успение Богородично”
Тържествена света литургия

10.00 часа Пред Крепостни стени
Ритуал по издигане на националния флаг

10:30 часа площад „Месамбрия“
Трабант фест – Несебър 2021

17.00 часа Южен парк
Детски празник с участието на Цирк „Балкански“, „Чеди шоу“ и ВГ „Морски звездички“ към ОДК – Несебър

20.30 часа, площад „Жулиета Шишманова“
Концерт на А.L.E.K.S.

Концерт на група „Four“

21.00 часа, Амфитеатър

Концерт на Еделина Кънева и Орлин Горанов с оркестъра на Държавна опера – Бургас

21.00 часа, Крепостни стени
Концерт на д –р Данислав Кехайов

22.00 часа, Крепостни стени

Концерт на група „Фондацията“
23:30 часа, Крепостни стени

Свет Радославов – цигулка

0:00 часа, Крепостни стени
Дрон шоу
Светлинно шоу

3D Mapping

Музикално-пиротехнически спектакъл

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията