Slide
Slide

Къде и кога да намерите най-хубавите места за снимки с красиви слънчогледови полета? Отговорът е през юли и август в Добруджа.

Повечето полета вече са с почти узрели слънчогледи и не са подходящ декор за красиви снимки.

Но ето къде туристите, включително и вчера българи и румънци се възползваха, за да си направят прекрасни снимки.

Балчик. След житните и лавандулови фотосесии сега дойде ред инстаграм и фейсбук профилите да бъдат превзети от красиви снимки със слънчогледи.
Ако сте пропуснали шанса си да присъствате на едно от най-колоритните шоута на природата в Златна Добруджа през юли и в началото на август, то сега е моментът да компенсирате: прилив на слънчогледови полета, покриващ множество ниви в Североизточна България. Често български и румънски туристи спират до нивите със слънчогледи, за да си направят селфи или семейни снимки на фона на красивите пейзажи.

„Италианска седмица“ в Двореца в Балчик

Слънчогледите край Царичино, близо до Балчик

Ако решите да посетите слънчогледовия спектакъл в Добруджа, вземете предвид най-важното правило:

Никога не влизайте в поле без разрешението на собственика на земята!

„Повечето фермери са щастливи, че посетителите се наслаждават на красотата на своите полета и ще им позволят да се разхождат близо до слънчогледите и да правят снимки“, споделят жители на село Царичино. „Важно е обаче да се държи с уважение към земеделския стопанин и земята. Посетителите трябва да внимават да не тъпчат или съборят стъблата“, посочват от Приморци, близо до Добрич, където и днес слънчогледовите полета са отлична локация за лятна фотосесия.

Както винаги, бъдете внимателни. Правилата са: не късайте, не пипайте и оставете цветята там, където сте ги намерили.

Луксозен туризъм: Lighthouse Golf and Spa Hotel обогатява колекцията си с възможности за настаняване на висок клас туристи

Сподели публикацията