Slide
Slide

По думите му българите трябва да спасят сезона, а не да ходят в Гърция

София. Премиерът Бойко Борисов призова туристическия бранш в България да предприеме самоинициативност и сам да привлече туристите на родното море това лято. Това стана ясно от думите му по време на инспекция на пътищата в страната.

„Ето един прекрасен пример българите да подкрепят туристическия бранш, а не да протестират срещу българския туристически бранш, избирайки други дестинации – това е протест“, каза той. „Не да ни питат всеки ден с какво ще подкрепите туристическия бранш, а да си привлекат тези близо милион българи, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция“.

След края на ограниченията: Километрични опашки на влизане в Гърция

„Редно ли е според вас да даваме пари, а платежоспособните българи да отиват в Гърция. Добре, даваме ние и 60/40, и 80/20, всичко това са грантове и продължаваме с тях“, каза Борисов.

По думите на премиера трябва да има диалог на туристическия бранш с хората. Те трябва да се рекламират и да им кажат – „елате, рибата ни е по–хубава, по-прясна, хотелите са ни по-чисти, по-сигурни“, коментира Борисов.

„Надявам се туристическият ни бранш да привлече българите на нашето море, а не с такава радост да чакат днес решението ни с Мицотакис да отворим границите“, добави той.

Относно протеста на превозвачите на случаен превоз Борисов каза, че е пратил министри да говорят с тях и „каквото можем, правим“. В България отворихме 2-3 седмици преди останалите държави. Бяхме смели и отговорни“, каза той. Българската икономика и стопанство заработиха по-рано, коментира още той.

Борисов каза, че „държавният бюджет е на всички, той е един“. „Ако някой иска да сравни икономиката на България с тази на Франция или Германия, съжалявам, ама те не са имали комунизъм“. economic.bg

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията