Slide
Slide

София. Wizz Air днес обяви добавянето на 15-ата си дестинация от Бургас. Стартирайки от 13 юни 2021 г., най-новият маршрут на WIZZ от Бургас до Гданск ще се извършва 2 пъти седмично, в четвъртък и неделя, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивия полски град. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 48.99 лв.

Гданск е шестият по големина полски град, разположен на брега на Балтийско море. Това е едно от най-интересните места в Полша, но много туристи го пренебрегват в полза на Краков, Вроцлав и Варшава. Необходимо е обаче само едно посещение, за да се влюбите в Гданск. Причините са много – богатата култура и очарователни къщички, красивите гледки от брега на Балтийско море и плажовете, величествената река Молтава и вкусните местни морски дарове, уютните кафенета и талантливите улични музиканти. Градът предлага и разнообразие от забележителности, най-посещаваната от които е Музеят на Втората световна война, представящ подробно историята на събитията. Тук посетителите могат да видят истински танкове, бомби, оръжия, военен самолет, агитационни плакати и много артефакти – дори лулата на Йосиф Сталин.

Друг интересен факт за Гданск е, че фотографите го смятат за един от най-добрите европейски градове за посещение, тъй като има много локации за фантастични снимки. Една от особено популярните е фонтанът на Нептун. Тази 650-килограмова статуя е най-посещаваният паметник в Стария град на Гданск. С него са свързани много легенди, като най-интригуващата разказва, че бог Нептун бил възмутен от хора, които хвърляли монети във фонтана му, молейки се за богатство и финансов късмет. Той ударил водата толкова силно със своя тризъбец, че счупил монетите на златни листенца. Така се счита, че Гданск се сдобил със своя емблематичен алкохол Goldwasser („златна вода“) – билков ликьор с малки златни частици.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията