Slide
Slide

София. “13 държави членки на Европейския съюз, сред които и България, са постигнали съгласие по седем критерия, необходими за прилагане на сертификати за ваксиниране срещу Covid-19 с туристическа цел”, заяви в предаването „Ритъмът на столицата“ по БНР Руслан Йорданов – журналист и собственик на Национална информационна агенция Bgtourism.bg.

Според информацията планът е сертификатите за ваксинация да бъдат приложени до юни 2021 г., което да позволи свобода на пътуване за предстоящия летен сезон. Това е в съответствие с предишните планове на ЕС.

“Това, което се забелязва е, че българските туристи искат да пътуват. През последната повече от година те бяха ограничени, затворени и това промени начина им на живот. Днес повече от всякога искат да пътуват, за да подобрят здравето и психиката си и за да разнообразят ежедневието си”, допълва той.

Израел взе решение да поднови полетите си до Варна. Планирано е първите туристи да тръгнат към морската ни столица на 22 април, казва почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Журналистът Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Туроператорите в Израел са започнали записванията след заповедта на здравния ни министър проф. Костадин Ангелов да отвори игралните зали и казината при капацитет от 50%. До момента има над 100 резервации за първия полет, а гостите основно ще бъдат настанени в курорта „Златни пясъци“.

Полетите до Варна ще бъдат в четвъртък и неделя, като това ще даде възможност на израелците да избират 3, 4 или 7-дневен престой. В страната ни те ще пристигат с ПСР тест, който трябва да бъде направен 72 часа преди тръгване.

Ще се завръщат в родината си също с ПСР, който трябва да бъде направен 72 часа преди завръщане. При пристигането си в Израел туристите ще бъдат подложени и на трети ПСР на летището, който обаче се поема от държавата и няма да бъде за сметка на туристите, както са първите два ПСР теста на отиване и връщане. На 6 май се планират да бъдат възобновени и полетите до Бургас.

Чуйте целия разговор на Мария Илиева в звуковия файл ТУК.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията