Slide
Slide
Slide
Slide

София. По покана на Либийската мисия в София, министърът на туризма Христо Проданов обсъди възможностите за развитие на здравния туризъм между България и Либия. Министър Проданов посочи, че един от приоритетите на министерството е улесняване процеса за издаване на визи за граждани на трети страни и активно работи по темата. Заместник-министър Мариела Модева допълни, че вече се провеждат работни срещи и е създадена междуведомствена работна група по въпроса, тъй като той е важна предпоставка за увеличаване на туристопотока към България.

В разговора бяха обсъдени конкретни стъпки и действия за подготовка на Споразумение за развитие на здравния туризъм между България и Либия. Чуждестранните дипломати споделиха впечатление, че България има добре развита практика в здравния туризъм и нейните традиции в сферата са добре познати.

На срещата по покана на ръководителя на Либийската мисия – Мофтах Дрени, присъстваха още посланика на Катар – Н. Пр. Фахад Ибрахим Ал-Мушайри, посланика на Ирак – Н. Пр. Лина Омар, посланика на Саудитска Арабия – Н. Пр. Халил Камал Факих и посланика на Палестина – Н. Пр. Ахмед Мадбух, които приветстваха министър Проданов и изразиха подкрепа и готовност за сътрудничество в сферата на туризма и развитието му между България и държавите от Арабския свят.

Живко Иванов от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм сподели опита на сдружението и акцентира, че България е международно призната дестинация в сферата на здравния туризъм, рехабилитацията и рекреацията, която спазва най-високите критерии и стандарти за работа. Изрази и готовността на организацията за съдействие и сътрудничество с туристически организации от арабските страни.

Сподели публикацията