Slide
Slide

Добрич. Eто това е голяма любов! С нея ни завладяха Румяна от Добрич и Алберто от Италия. Направиха го преди точно една година и я споделиха с всички нас, откривайки малкото си магазинче, което прилича на онези сгушени между сградите кокетни търговски обекти в европейските градове, в които има висококачествена стока. Днес вкусът на Италия, вкусът на любовта, вкусът към храната и прекрасните ароматни напитки са вече в нашите домове, а в Добрич ще отбележим на 16 март – събота, една година от откриването на Аmore Grande.


На 33 години Румяна отива в Италия, където да търси своята реализация и по-добър начин на живот. Там започва работа в пицария край морето, където по-късно среща Алберто, както и вълните романтично се сливат с брега. След Южна Италия Румяна се запознава и с живота в Северната част, а 10 години по-късно, водена от носталгията, решава да се върне в страната си. Идеята за създаването на магазинчето в родния й град е на техни приятели от Германия.


„Първоначално не бяхме ентусиазирани, тъй като е трудоемко да се внася стока от Италия с доказан произход и с високо качество. В рамките на 3-4 месеца проучвахме малките производители, набавихме достатъчно информация и контакти на хора, с които да работим и осъществим проекта“, споделя за BGtourism.BG Румяна.


Днес в магазина й се предлагат над 20 вида месни деликатеси, близо 30 вида сирена. По заявка зареждат моцарела, за да може прясна да достига до трапезата на клиентите. Директно от малките производители доставят прясна паста. От Тоскана идват 6 вида вина, а ароматното кафе пътува от Неапол до Добрич. Именно кафето е и една от най-продаваните стоки. Клиентите си купуват капсули, смляно или на зърна. И ако през деня около магазина се носи аромат на хубаво италианско кафе, то вечерно време хората обичат да дегустират сирена или вкусни мезета с чаша вино.


„След една година мога категорично да отбележа, че добричлията цени качеството, разпознава добрия продукт и има богата култура. Клиентите ни са интелигентни хора. Сред нашите редовни посетители имаме и клиенти, които пътуват от Варна, за да си купят висококачествени продукти, които консумират и италианците. Има разлика във вкуса на италианската стока за масовия потребител, която се прави за ЕС и нашата, защото ние доставяме от малките търговци, с доказано домашно качество – тази храна, която консумират и италианците в своите домове“, сподели Румяна.
Тя добави, че Amore Grande е голямата любов между нея и Алберто, на италианците към вкусната храна и, че ако човек не вложи голяма любов, нищо не се получава. Трябва всичко да се прави с много любов, както те вече година го правят пред нас и за нас.


И на празника, като на празник! На 16 март в Amore Grande в Добрич обстановката ще я тържествена и с вкус на Италия, а по случай годишнината всеки клиент, направил покупка от 30 лева до края на месец март, ще получи подарък, продукт на търговска стойност 10 лв. /до изчерпване на количествата/, като клиентите могат да направят и своята заявка за прясна паста, моцарела, бурата или страчатела, на място в магазина.

Сподели публикацията