Община Добрич изготви Регистър на архитектурно–скулптурните паметници на територията на града
Община Добрич изготви Регистър на архитектурно–скулптурните паметници на територията на града
Slide
Slide
Slide
Slide

Добрич. Над 220 предложения са постъпили за финансиране на проекти за развитие на селския туризъм в Северна България. Конкурсът бе обявен от фондация “Америка за България”, а крайният срок е днес – 15 февруари. Своите идеи представят всякакви бизнеси – ферми, къщи за гости, земеделски производители и др. Целта е туристите, които търсят емоция и преживяване в извън градски условия, да могат да се потопят в атмосферата на региона и начина на живот.

Поканата е отворена към кандидати от цялата страна, но задължително условие е проектните предложения да предлагат туристически продукти и преживявания на територията на поне една от следните области в Северна България – Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 февруари т.г. чрез страницата на конкурса: https://us4bg.org/bg/rfp-tur-agritourism-2022/.
На този адрес могат да бъдат намерени и подробности за процедурата и критериите за кандидатстване.

10 причини да посетиш Сандански – най-слънчевата дестинация в България

Припомняме Ви, че конкурсът се провежда в партньорство с Посолството на Италия, Италианската търговска агенция, фондация „LocalFood.bg/Пендара“, сдружение „Деветашко плато“ и „Травентурия“ ООД. Конкурсът е продължение на усилията на фондацията да подпомогне развитието на Северозападна България и поречието на река Дунав като привлекателни туристически дестинации с активни и жизнени местни общности, запазени традиции и икономически растеж.

Италия е една от страните в Европа с най-развит селски туризъм, който е притегателна сила за милиони туристи годишно от цял свят. Фондацията се радва, че ще има възможност да си партнира с Италианското посолство в България, Италианската агенция за търговия и инвестиции и останалите партньори, които ще допринесат с богатия си опит в тази сфера при провеждането на конкурса, се посочва в съобщението.

Хотел в Сапарева баня привлича все повече туристи, които комбинират ски и СПА туризъм

Одобрените проекти ще получат финансиране до 25 000 лева за дейности, които привличат туристи и развиват местните икономики, като посещения и престой с преживявания във ферми, кулинарни и занаятчийски турове, демонстрации за правене на храни, организиране на регулярни фермерски пазари с местни продукти и др., както и достъп до опита и добрите практики на партньорските организации в областта на селския туризъм.

Могат да кандидатстват юридически лица, регистрирани в България, включително фермери, микро-, малки и средни бизнеси, предлагащи селскостопански и туристически продукти, къщи за гости и малки семейни хотели. Насърчават се партньорства с туристически агенции и туроператори.

Сподели публикацията